Nutella

Nutella
Fra Mister Meyer med opgraderinger.

Forord (vrøvl og mundblær)

Min familie har længe søgt efter den perfekte nutella opskrift, da vi alle er towli gla’e for denne lækre smørelse til brødet. Efter at have ædt os igennem hvad der må betegnes som chokolademudder, smør med chokoladesmag og det der var værre faldt vi over denne fra Mister Mayers ”al’ manark” kogebog.
Opskriften er simpel, og indeholder ingen smør, fløde eller andre end de tilsætningsstoffer der allerede findes i chokoladen.
Og lad nu være med at være fedtet og købe det billige chokolade! Dit nybagte brød fortjener det bedste, og gode råvare smager bare. Ydermere så er mørk chokolade godt for dig, så du kan med god ro i sjælen komme lidt ekstra på Brødet (Pssst.. glem at der er hvid chokolade i, vi er jo ikke racister!)

Skal bruges : Til ½ l glas

• 125g mørk chokolade
• 75g lys chokolade
• 125g hasselnødder (prøv ar variere med andre nødder – cashewnødder, mandler mv)
• 100g honning (Jeg bruger dansk akacie-honning)
• 1 ¾ dl kogende vand

How to.

1. Rist nødderne i ovnen ved 160° i 10-15 min
2. Fjern den brune hinde (skallen) på nødderne – et godt tip er at gnubbe en håndfuld af gangen mellem hænderne, det spare tid.
3. Kom nødder, groft hakkede chokolade og honning i en blender (food processor)
4. Tilsæt af 3 omgange det kogende vand under blendningen, til der er en ensartet masse/glat crem.
5. Kom massen i en et afkogt sylteglas, og sæt på køl. (skal beholdes på køl ind til det er spist, da det ellers kan blive for flydende)

Tips
• Kan man ikke tåle nødder kan man tilsætte ristede havregryn i stedet for (de skal dog ristes på en tør pande i stedet for i ovnen)
• Har man gode sylteglas som er blevet skoldet, kan nutellaen holde sig på køl i 3-4 uger
• Skulle man være eksotisk, så kan man tilføre massen revet økologisk citron eller appelsinskal

Joke!
: Det hedder ikke ”senere-tella”… Men NU-tella!: Fik i den NU.. Okay jeg sender et memmo!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: