Kakaokagen – Café Delli-kagen

Kakaokage

Forord (vrøvl og mundblær)

Som kok bliver man hurtigt træt af chokoladekager, specielt efter at man har samlet sin nr. 10.003 Gâteau Marcel, bagt sine nr. 50.008 chokoladefondant, og smagt version 2.000&mange af brownies. Det jeg prøver at sige er, at selvom alt jo som grundregel (ligesom bacon!) smager godt med chokolade, så bliver det sku’ lidt trivielt. OG SÅ ER DET DYRT!

Men, men, men pludselig fandt jeg redningen i en ”chokolade”-kage i en opskrift fra Brugsen anno 1970, som jeg med lidt skepsis gik i krig med. Tænk sig, der var ingen chokolade i, andet end den pålægschokolade de benyttede som glasur (hvorfor ikke!)

Efter at have fiflet lidt med opskriften, stjålet lidt her, og lånt lidt der (tak Casper og Elise) så er jeg kommet frem til denne luftige, svampede, ”vand i mund fremkaldende” kakaokage.

O SÅÅEN NEM Å LAW!

Skal bruges: :Til 1 bradepande eller 1 ½ rund kageform 23 cm.:

400 g hvedemel

100g kakao

1 tsk Natron (køb nu et tsk. mål, det betaler sig!)

400g sukker

½ l appelsinjuice (uden appelsinkød)

4 æg

200 g olie (smagsløs, raps, solsikke og billig!)

1 nips salt. (et nips er en knivspids, men ”nips”, lyder bare bedre!)

How to:

 

  • Tænd ovn på 175°
  • Alle tørstoffer sigtes og blandes i en stor skål Dvs. Mel – kakao – natron – sukker – salt.
  • Resten af ingredienserne tilføres, og massen røres til den har samlet sig, og helst uden klumper

OBS: Kagen bliver ikke dårlig af at der er klumper i, men det ser bare ikke pænt ud, med melklumper i en kage.

  • Smør en bradepande (40x30cm) med enten olie eller smør, og hæld massen heri.
  • Massen bages nu i den forvarmede ovn med varmluft i 35 min, eller til der ikke hænger kagemasse fast i f. eks. en spisepind, når du har stukket og trukket den op fra midten af kagen.

Bonus info: Denne kage bliver kun bedre af at stå 2 dage, og holder sig mere end lækker på frys i 2 måneder.

Så er det bare at komme sin ynglings glasur på, som i dette tilfælde er min trøffelglasur (se opskrift på bloggen), eller man kan også gøre som i originalopskriften, og lægge pålægschokolade på kagen mens den stadig er lun. Har prøvet det og kan faktisk godt anbefale det..

Slut prut, og så er der kage!

Der kommer selvfølgelig snart masser af dejlige billeder af fremgangsmåderne…

One comment

  1. Conny jørgensen · · Svar

    IHhhh bliver helt nostalgisk ved denne opskrift. Det var en af de første kager jeg bagte med denne chokoladekage opskrift – fordi den er så nem at røre sammen med bare en grydeske. Har senere prøvet at erstatte halvdelen af fedststoffer med hjemmelavet æblemos. Det bliver den på ingen måder ringere af?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: